Till prenumerationssidan Länk till PDF-fil
Annonser

 
     
 
  The Limit
Reinventing the Sun
LLC
 

Rocktrion The Limit med rötterna i Connecticut har under de senaste tre åren turnerat världen runt och agerat förband åt kända namn som Steve Vai och Living Colour. På Reinventing the Sun ger man sig på att utforska ett stort antal genrer och lyckas i slutänden få till ett sound som man är tämligen ensamma om. Hårdrock, funk, blues, soul och pop mixas till en spännande cocktail, som kräver ett par lyssningar för att fastna, men sen gillar man det bara mer och mer för varje gång.
    Sångaren Mark Daniel har en distinkt, men ändå väldigt behaglig röst som hela tiden för låtarna framåt utan att stjäla uppmärksamheten från de övriga instrumenten. Han trakterar även gitarr och mandolin. Något som han ges stort utrymme att bevisa under skivans gång. Till min stora förtjusning så låter han dock aldrig sina solon gå över styr och bli till minutlånga egotripper.
    Reinventing the Sun är ett fint exempel på passionerad och kraftfull rockmusik. Bandet tar här alla sina influenser från uppväxten och formar om dem till något helt eget. Det enda som saknas är en klockren singel, men man får väl håla tillgodo med ett stabilt album istället.

Thomas Rödin
 
     
 
Joel Alme
Molina And Johnson
Roger & The Rockets
First Aid Kit
HIM
Lightspeed Champion
Marie Glad
Fanfarlo
Sweethead
Marionette
Fler recensioner
 
     
 
 
 
 

Bookmark and Share

 
info@groove.se   Box 112 91, 404 26 Göteborg    Telefon 031-833 855   Ansvarig utgivare: Gary Landström