Till prenumerationssidan Länk till PDF-fil
Annonser

 
     
 
  Siri Karlsson
Mellan träden
Tombola Records
 

Siri Karlsson är en duo bestående av Maria Arnqvist på altsax och Cecilia Österholm på nyckelharpa. Kombinationen sax och nyckelharpa ger naturligtvis ett uttryck som närmar sig folkton, men det finns mycket mer att upptäcka här.
    Ibland ger sig musiken iväg på nästan experimentella utflykter som kantas av besök i både jazz- och mer experimentljudande miljöer, men det är ändå oftast folkgreppet som dominerar. Saxen bidrar till att minna om svensk progg, precis som Eric Malmbergs gästande hammond, i allt det folkliga.
    Men oavsett hur man kan och vill definiera Siri Karlsson kommer man, trots några mer lite slentrianmässiga passager, inte undan att Mellan träden ofta är så pass trolsk i sin uppenbarelse att det är svårt att motstå den. Den lockar, pockar, fyller ens jazz- och folksjäl med så mycket kärlek och gift att man längtar, trängtar och i trans följer den i spåren varthän den än må vilja locka med en. Lekfullt, skirt och öppet, ofta gemensamt, men sen kommer locktonerna, av respektive instrument, var för sig, viljandes uppmärksamet.
    Öppningslåten Nästa Bandhagen är den i sanning perfekta locktonen, och sedan är det bara att låta alla visioner, alla möten och all sommarnatt uppsluka en. Jag bryr mig inte om vad som händer mig, jag bara följer…

Magnus Sjöberg
 
     
 
Joel Alme
Molina And Johnson
Roger & The Rockets
First Aid Kit
HIM
Lightspeed Champion
Marie Glad
Fanfarlo
Sweethead
Marionette
Fler recensioner
 
     
 
 
 
 

Bookmark and Share

 
info@groove.se   Box 112 91, 404 26 Göteborg    Telefon 031-833 855   Ansvarig utgivare: Gary Landström