Till prenumerationssidan Länk till PDF-fil
Annonser

 
     
 
  The Script
The Script
RCA/SonyBMG
 

The Script började med att två musikintresserade vänner från Dublin flyttade till USA för att producera andras musik. Där mötte de den tredje medlemmen och bandet bildades.
    Första spåret We cry känns direkt igen efter att ha spelats en del i radio, och det är just det ändamålet musiken känns gjord för. Blandningen av olika genrer låter till en början intressant, men det tar inte lång tid att lyssna färdigt på dem. Det är inte så konstigt – du har på något sätt hört det mesta förut.
    The Script beskriver sig själva med orden “vi spelar pop, helt enkelt” medan skivbolaget vill etikettera dem som “keltisk soul”. Där finns både hiphopkänsla och känslomässig poprock i stil med The Fray. Låtarna på albumet låter i stort sett som radiohits allihop, med undantag av Rusty halo som känns syntinfluerad och sticker ut något ur den välpolerade helheten.
    Det självbetitlade albumet har petat ner ABBA Gold från förstaplatsen på listan över mest sålda album i Storbritannien. Det är tydligt att The Script hittat ett säljande koncept. Oavsett om de når sitt påstådda mål att alla människor på jorden någon gång ska ha hört något av dem, vågar jag nog konstatera att åtminstone väldigt många av oss kommer att få höra av The Script i fortsättningen.

Anna Gustafsson
 
     
 
Joel Alme
Molina And Johnson
Roger & The Rockets
First Aid Kit
HIM
Lightspeed Champion
Marie Glad
Fanfarlo
Sweethead
Marionette
Fler recensioner
 
     
 
 
 
 

Bookmark and Share

 
info@groove.se   Box 112 91, 404 26 Göteborg    Telefon 031-833 855   Ansvarig utgivare: Gary Landström