Till prenumerationssidan Länk till PDF-fil
Annonser

 
     
 
  Scars On Broadway
Scars On Broadway
Interscope/Universal
 

Är det en ung Johnny Rotten på speed jag hör? Nej, det är ju bara System Of A Down-gitarristen Daron Malakian som låter stämbanden spela i sitt sidoprojekt Scars On Broadway. Det som först var en trio blev en duo lagom till första plattan. Daron spelar samtliga instrument förutom trummorna som trakteras av John Dolmayan, också han från SOAD.
    För att gå rakt på sak så är Scars On Broadways debutplatta riktigt jävla rolig, spännande och skitbra. Precis som i killarnas huvudband så kastas vi mellan pop och metal på kul och överraskande sätt. Det är fantastiskt bra driv i trummorna, riffen är så catchy som de bara kan vara och sången är så där skönt desperat sinnessjuk som krävs för att göra upplevelsen komplett.
    Ibland är det så melodiöst att det nästan blir retsamt, men låtarna håller sig inom ramen för vad som är okej och det blir istället väldigt smittsamt. När jag lyssnat på disco-hi-haten i Funny, metal-riffandet i Stoner hate, och ska-indien i vackra Enemy, sätter de sig som klibbig kåda i skallen. Jag bara måste lyssna på dem igen. Och igen. Och igen.
    Nu vet jag hur det skulle låta om My Chemical Romance och Avenged Sevenfold skulle möta veteranerna Queen och Sex Pistols i en thai-boxningsmatch. Hela paketet Scars On Broadway levereras med en frenesi som stavas punk, fast på ett bra och tajt sätt.

Mattias Lindeblad
 
     
 
Joel Alme
Molina And Johnson
Roger & The Rockets
First Aid Kit
HIM
Lightspeed Champion
Marie Glad
Fanfarlo
Sweethead
Marionette
Fler recensioner
 
     
 
 
 
 

Bookmark and Share

 
info@groove.se   Box 112 91, 404 26 Göteborg    Telefon 031-833 855   Ansvarig utgivare: Gary Landström