Till prenumerationssidan Länk till PDF-fil
Annonser

 
     
 
  The Enemy
Music for the people
Warner
 

The Enemy intresserar mig. Jag har tidigare hört namnet men aldrig riktigt brytt mig tillräckligt för att faktiskt sätta mig ned framför datorn och antingen googla eller youtuba dessa nykomlingar. Nu har tiden i alla fall kommit. Jag fick äntligen tillfället att upptäcka de unga killarna med den stora talangen. Man hör ett mycket Oasis-influerat sound och generellt kan albumet nästan direkt bli placerat i indie/rock-kategorin.
    Starten Elephant tycker jag är en suverän introduktion till något som genast bevisar att detta inte är ett annat tonårsalbum i nedladdningsmängden. Plattan i allmänhet låter gammalmodig men det är ändå ungt och fräscht och passar perfekt till vilket rockfilms-soundtrack som helst.
    Det kan dock vid vissa tillfällen bli aningen för mycket engelsk indie-pop över hela kalaset. Mest vad gäller pubertetsrösten som fortfarande existerar men även när det kommer till majoriteten låtar som helt enkelt flyter ihop och låter som en enda lång tonårsdänga.
    All in all så finns det potential. Ingen tvekan om att de redan skapat sig ett namn i emokretsen och jag tror starkt på att när killarna väl blir stora (åldersmässigt) kommer även deras musik att bli det. Ge dem bara lite tid.

Anna Plaza
 
     
 
Joel Alme
Molina And Johnson
Roger & The Rockets
First Aid Kit
HIM
Lightspeed Champion
Marie Glad
Fanfarlo
Sweethead
Marionette
Fler recensioner
 
     
 
 
 
 

Bookmark and Share

 
info@groove.se   Box 112 91, 404 26 Göteborg    Telefon 031-833 855   Ansvarig utgivare: Gary Landström