Till prenumerationssidan Länk till PDF-fil
Annonser

 
     
 
Coldplay
Orangea scenen, Roskilde
090705
 

Alla är där. Det är ingen underdrift. De som står längst fram har köat hela dagen för sina platser. Chris Martin frågar om vi är okej. Vi är mer än okej och vi är laddade för festivalavslutningsshow. Vi får en publikvänlig spelning med många hits, främst från nya skivan Viva la vida & death and all his friends och X&Y tillsammans med en snygg ljusshow.
    Chris Martin inleder showen med några specialskrivna Roskildetextrader vilket uppskattas av publiken. Jag gillar gungsköna Strawberry swing där trumslagen gör att det känns som en svängig marschlåt. Vid mitten av spelningen när introt till låten Viva la vida spelas har publiken kommit igång rejält. Chris Martin smeker i ena stunden tangenterna för att i andra stunden använda ett hårt anslag.
    Ingen spelning utan cover. Här får vi Michael Jacksson-covern Billy Jean framförd i en akustisk version. Spelningen innehåller allt vad en avslutningsshow ska innehålla; ballonger, konfettiregn, mystisk scenförflyttning, allsång, axelsittning och tändarbelysning. Ibland känns allt lite för välpolerat, men jag gillar ändå när fair trade-kämpen Chris Martin står på scen och sjunger på medvetna Roskildefestivalen. Det mullrar till bakom oss, men det är inte åska, det är bara folk som står och stampar i golvet vid bänkarna. God natt Roskilde!

Camilla Käck
 
     
 
Ace Frehley
Kommun
The Raveonettes
AC4
Damien Jurado
A Mountain of One
Theodor Jensen
Nicolai Dunger
The Tiny
The Bear Quartet
Fler recensioner
 
     
 
 
 
 

Bookmark and Share

 
info@groove.se   Box 112 91, 404 26 Göteborg    Telefon 031-833 855   Ansvarig utgivare: Gary Landström