Till prenumerationssidan Länk till PDF-fil
Annonser

 
     
 
  Daniel Gilbert
New African Sports, Soul Café Club No #1
Dolores/EMI
 

Daniel Gilbert. Eller Hurricane Gilbert om man så vill. Länge bakgrundsmusiker åt exempelvis Broder Daniel. Ännu längre Håkan Hellströms musikaliska själsfrände och sidekick. Men nu är det dags för göteborgaren att träda fram ur skuggan och släppa lite eget material.

Och nog märks det att mycket har grott i hjärtat på den 35-årige orkanen. Det är inte mycket krusiduller, Gilberts solodebut handlar om ett tio spår starkt folkrocksmedley – energifyllt, göteborgskt och aningen brötigt. Rösten får nog inte ett högre betyg än ”sådär”, men så länge den är bättre än min egen och musiken håller beaktningsvärd klass är det klart godkänt.

Den till flickvännen dedikerade Damn city lights, bultande Maelstrom och rockpjäsen Bones sitter alla fint i vintermörkret och gör Gilberts debut till hyfsat skön musiklyssning. Det känns aldrig lika känslomässigt pulserande som hellströmska kompositioner eller BD-toner, men fullt godtagbart i all sin oblyghet. Frågan är bara hur länge Gilbert vågar stå på egna ben innan han gömmer sig bakom någon annan artist igen.

Hans Larson
 
     
 
Joel Alme
Molina And Johnson
Roger & The Rockets
First Aid Kit
HIM
Lightspeed Champion
Marie Glad
Fanfarlo
Sweethead
Marionette
Fler recensioner
 
     
 
 
 
 

Bookmark and Share

 
info@groove.se   Box 112 91, 404 26 Göteborg    Telefon 031-833 855   Ansvarig utgivare: Gary Landström