Till prenumerationssidan Länk till PDF-fil
Annonser

 
     
 
  Magnus Uggla
Pärlor åt svinen
Uggly Music/Roxy
 

Mannen som gick från outsider till rebell och sedan landade som folkkär mysgubbe är tillbaka med ännu ett album. Och precis som på de övriga av de senaste årens plattor så är det bara att konstatera att han numera har mer gemensamt med GES än Sex Pistols.
    Det här är radiovänlig, fullkomligt ohipp buskispop som säkert kommer att ge en hel del i kassan för den gode Magnus. Själv kan jag reta mig på att han gör det så enkelt för sig. För inte kan det väl kännas så utvecklande för honom själv att göra ännu en skiva i samma gamla stil. Visst har han fortfarande förmågan att kunna knåpa ihop trallvänliga radiohits, men det känns som det går lite på tomgång musikaliskt. Tänk om han vågat ta ut svängarna lite och verkligen överraskat på riktigt.
    Textmässigt är det också lite svårt att engagera sig, men visst ler jag ibland lite igenkännande när han beskriver landet lagom av idag. Tyvärr så låter Pärlor åt svinen i många fall som om Meat Loaf producerat Linda Bengtzing. Det är pompös syntdränkt 80-talspop med ”hårda” gitarriff för hela slanten. Antagligen så är det bara att vänja sig vid att Magnus numera bara orkar spotta ur sig en och annan klockren singel.  Bästa spår: Åh vilken härlig dag.

Thomas Rödin
 
     
 
Joel Alme
Molina And Johnson
Roger & The Rockets
First Aid Kit
HIM
Lightspeed Champion
Marie Glad
Fanfarlo
Sweethead
Marionette
Fler recensioner
 
     
 
 
 
 

Bookmark and Share

 
info@groove.se   Box 112 91, 404 26 Göteborg    Telefon 031-833 855   Ansvarig utgivare: Gary Landström