Till prenumerationssidan Länk till PDF-fil
Annonser

 
     
 
  Märvel
Thunderblood Heart
Killer Cobra/Dead Frog
 

”Då Fantomen rör sig står blixten stilla” lyder ett gammalt djungelordspråk. Hade ett liknande funnits för Märvel skulle det kunna lyda ”Då Märvel rockar trampar fötter i takt”.
    Märvel består av tre killar från Linköping som gör musik under superhjälteidentiteterna Vocalo, Animalizer och The Ambassador. Musiken kan kort och gott beskrivas som högenergisk rock’n’roll i bästa Hellacoptersanda.
    Av skivomslaget att döma verkar Märvel varken lida brist på ambition eller kreativitet. Skivan pryds av diverse superhjältar, nunnor och skurkar. De har till på köpet en hel serietidning om Thunderblood Heart, en superskurk/hjälte med en elektrisk ål fastvuxen i hjärtat, med samma namn som bandets andra fullängdare.
    Det låter fånigare än vad det är. Om du hör till skaran som tycker att masker och superhjältar är hur töntigt som helst får du helt enkelt blunda och lyssna. Jag föreslår att du börjar med låtarna Fringe of Comfort och Cagney sans Lacey (The City is Burning) – de är himla bra.
    Allt som allt är det en riktigt bra skiva med lagom nypor inspiration från rock’n’roll och punk från 70- och 80-talet, enda skamfläcken är I Wanna Know You (Just a Little Better) som börjar bra men som redan efter ett par lyssningar blir tjatig. Eftersom man inte ska hänga upp sig på småsaker så kan jag gissa att 2008 kommer att bli ett riktigt angenämt år för den maskerade trion. Det enda som egentligen kan hota superhjältetrion är att serietidningsbolaget Marvel får nys om killarnas äventyr och stämmer dem för varumärkesintrång. Vi får hoppas att Marvel inte är så känsliga och tar det som en kärleksfull hyllning samt tar tillfället i akt att rocka lite på kontoret istället för att ringa advokaterna.

Lisa Andersson
 
     
 
Joel Alme
Molina And Johnson
Roger & The Rockets
First Aid Kit
HIM
Lightspeed Champion
Marie Glad
Fanfarlo
Sweethead
Marionette
Fler recensioner
 
     
 
 
 
 

Bookmark and Share

 
info@groove.se   Box 112 91, 404 26 Göteborg    Telefon 031-833 855   Ansvarig utgivare: Gary Landström