Till prenumerationssidan Länk till PDF-fil
Annonser

 
     
 
  Contrahesive
Reflection is relative
Svedjebruk/Warner
 

Yep, fan vilken fet inledning Reflection is relative erbjuder: One är en blytungt old schoolig headnoddare i världsklass. Det minner om Looptroop både i sound och mikrofonleverans (och så klart sitter beatmakaren Robin Banks i Västerås), eller varför inte gamla rävarna Black Sheep. Och det känns helt naturligt att Porno kickar på engelska och Luuda på svenska, omväxlande, hur bisarrt det än kan låta.
    Gutter music med gästande Kid Colt är också cool banger som skulle funka lika bra i Bed-Stuy som i Hässelby. Framförallt passar bägge rapparna ihop med Robin Banks grymma beats, rappen triggas av de feta beatsen och tvärtom för att bilda en helhet som är helt sjukt bra. The sky’s the limit, boys!
    Enda invändningen är att plattan är lite för lång. Även om många av de 15 spåren är tajta så blir det lite mastigt till slut, If birds could talk och Can’t change kunde lätt klippts bort vilket skulle inneburit att Reflection is relative blivit en modern svensk hiphopklassiker. Nu faller de på målsnöret men visar att underjorden fortfarande lever.

Gary Landström
 
     
 
Joel Alme
Molina And Johnson
Roger & The Rockets
First Aid Kit
HIM
Lightspeed Champion
Marie Glad
Fanfarlo
Sweethead
Marionette
Fler recensioner
 
     
 
 
 
 

Bookmark and Share

 
info@groove.se   Box 112 91, 404 26 Göteborg    Telefon 031-833 855   Ansvarig utgivare: Gary Landström