Till prenumerationssidan Länk till PDF-fil
Annonser

 
     
 
  September
Gold
CatchyTunes/Bonnier
 

Lite i skymundan så har September, alias Petra Marklund, etablerat sig som en av våra internationellt sett bäst säljande artister och i tider som dessa när det svenska popundret ebbat ut lite så är det konstigt att hon inte fått mer uppskattning på hemmaplan. Kanske är det helt enkelt så att den här typen av trallvänlig 80-talsinfluerad disco inte är tillräckligt kreddig för att uppmärksammas av landets seriösa tyckare?
    Själv är jag dock varken för fin i kanten eller för seriös för att här öppet erkänna att jag faller pladask för de här insmickrande syntslingorna och klistriga refrängerna. Måhända att studioalbumen inte hållit hela vägen fram, men på samlingsskivor som denna där endast guldkornen och hitsen getts plats så är det omöjligt att inte imponeras. Här finns för att nämna några, massiva radio- och klubbhits som Cry for you, Can’t get over och Sacrifice. En stor del av äran bör även tillskrivas låtskrivartrion von der Burg/Bhagavan/von der Burg, som står bakom samtliga låtar.
    September kommer troligtvis aldrig bli hyllad som någon banbrytande och ”viktig” artist, men jag tror knappast att hon bryr sig. Det är trots allt till musik som den här som folk gymmar, förfestar och glider över dansgolven därute i mellanmjölkens land. Och det om nåt är väl ett erkännande och en kärleksförklaring som verkligen betyder något.

Thomas Rödin
 
     
 
Joel Alme
Molina And Johnson
Roger & The Rockets
First Aid Kit
HIM
Lightspeed Champion
Marie Glad
Fanfarlo
Sweethead
Marionette
Fler recensioner
 
     
 
 
 
 

Bookmark and Share

 
info@groove.se   Box 112 91, 404 26 Göteborg    Telefon 031-833 855   Ansvarig utgivare: Gary Landström