Till prenumerationssidan Länk till PDF-fil
Annonser

 
     
 
  The Zoo
We can’t wait
Manhoover Records
 

The Zoo består av Albin Johansson på sång och gitarr, David Eriksson på gitarr och orgel, Andreas Giri på bas och Hans “Haze” Sjölander på trummor. Detta är ett svenskt powerpopband som står för att de inte vill uppfattas som den sedvanliga svenska melankoliska indierocken.
    Det var för några år sedan bandets låtskrivare Albin och David startade The Zoo. Soundet var något i stil med utflippad electropunk. Bandet utvecklades med mer gitarrbaserade toner och tydligare amerikanska influenser. Energin behöll de och när Giri och Haze anslöt sig till bandet lyckades de med flera spelningar på Stockholms klubbscen. Kort därpå blev de signade och spelades flitigt på radio.
    På deras nya album levererar de raka riff, tunga rockinfluenser och låtar som Stay until the morning och I can’t wait är kryddstarka melodier som gör att du inte kan stå still. Musiken är tre minuters popdängor som gör en fylld med energi och glädje. En träffsäker skiva som borde kamma hem fler indiehjärtan än vad de redan gjort.

Lea Pålsson
 
     
 
Joel Alme
Molina And Johnson
Roger & The Rockets
First Aid Kit
HIM
Lightspeed Champion
Marie Glad
Fanfarlo
Sweethead
Marionette
Fler recensioner
 
     
 
 
 
 

Bookmark and Share

 
info@groove.se   Box 112 91, 404 26 Göteborg    Telefon 031-833 855   Ansvarig utgivare: Gary Landström