Till prenumerationssidan Länk till PDF-fil
Annonser

 
     
 
  Fredrik Jonsson
Halvvägs ifrån
Promising Records
 

Efter att i flertalet år ha vandrat i skuggan av förebilder som Lundell, Plura och Dylan, så är det nu dags för Fredrik ”Frallan” Jonsson att ta klivet ut i rampljuset på riktigt. För i och med detta tredje soloalbum så står det klart att han numera snarast är att betrakta som en jämlike till dessa herrar.
    En lovande trubadur har blivit till en fullfjädrad artist, och det är särskilt textmässigt som han utvecklats rejält de senaste åren. I vackra Eviga regn låter han till exempel som en gudomlig korsning av Cornelis och Plura och det sparsmakade arrangemanget är ypperligt. Precis som på förra plattan så omges han av firma Back/Eriksson/Zackrisson från Hovet, och den senare står också tillsammans med Fredrik Jonsson för produktionen. En nykomling i sällskapet är också Rikard Krantz vars sköna pedal steel och gitarrslingor förgyller ett flertal av låtarna.
    Musikaliskt finns kanske inte så mycket nyskapande att hitta, men Halvvägs ifrån känns istället befriande tidlös. Det är heller inte svårt att konstatera att den gode Jonsson har ett öra för effektiva refränger och P4 och nattradion kommer säkerligen att sluka hela den här plattan med hull och hår. Själv är jag redan frälst och kommer att tillbringa många framtida nätter i sällskap med just denna skiva.

Thomas Rödin
 
     
 
Joel Alme
Molina And Johnson
Roger & The Rockets
First Aid Kit
HIM
Lightspeed Champion
Marie Glad
Fanfarlo
Sweethead
Marionette
Fler recensioner
 
     
 
 
 
 

Bookmark and Share

 
info@groove.se   Box 112 91, 404 26 Göteborg    Telefon 031-833 855   Ansvarig utgivare: Gary Landström