Till prenumerationssidan Länk till PDF-fil
Annonser

 
     
 
  Iva
Ivolution
Iva/Universal
 

När jag hör första spåret slår mig tanken direkt: radiohit. Radiomusik i största allmänhet kan låta lite likadant eller bara surr i bakgrunden. Men när jag är inne på spår tre händer det. Musiken växer och låter mer som Within Temptation fast på ett mer eget sätt.
    Iva är sångerskan med stort musikaliskt förflutet. Hon har sjungit så länge hon kan minnas och började som nioåring att få en karriär. Hon är klassiskt skolad och har studerat musik på Juilliard School of Music i New York. Vilket hon använder sig flitigt på sitt album Ivolution där man kan höra både piano, fioler och diverse andra stråkinstrument. Hennes röst är enkel men ibland stegras den till nivåer som tar år att lära sig.
    Materialet på Ivolution är skrivet tillsammans med The Sounds, Brolle Jr och Nolwenn. Och även detta känner man. Men i sin helhet tycker jag hennes ord låter alldeles för tydliga. Mystiken svalnar av och man tappar intresset för skivan. Som en svagare Jenny Löfgren försöker Iva framföra sina egna låtar men når inte ända fram. När sedan alla spelats så är jag tillbaka på ruta ett igen. Radiomusikkänslan är tillbaka.

Lea Pålsson
 
     
 
Joel Alme
Molina And Johnson
Roger & The Rockets
First Aid Kit
HIM
Lightspeed Champion
Marie Glad
Fanfarlo
Sweethead
Marionette
Fler recensioner
 
     
 
 
 
 

Bookmark and Share

 
info@groove.se   Box 112 91, 404 26 Göteborg    Telefon 031-833 855   Ansvarig utgivare: Gary Landström