Till prenumerationssidan Länk till PDF-fil
Annonser

 
     
 
Superchunk
South Street Seaport-festival at Pier 17, New York
090717
 

Amerikanska indiebandet Superchunk släppte senast nytt material i början av 2000-talet. Äntligen kan man nu få något nytt att bita i när en EP släpptes i samma veva som bandet bestämde sig för att göra en unik spelning på Pier 17.
    South Street Seaport-festival hålls varje år och den här gången var det indie-tema. Folkmassan började arta sig lagom till bandet skulle äntra scenen och till slut var det avspärrade området fyllt av de annars gömda alternativa människorna på Manhattan. Förväntningarna var höga på bandet och de flesta verkade få dessa uppfyllda mer än väl. Besvikelsen var att genialiska låtar som Hyper enough och June showers uteblev men de kompenserades i slutändan av hits som Throwing things, Detroit has a skyline too och Cast iron.
    Superchunk kan få vilken stackare som helst på bra humör med deras överflöd av energi och det osar så mycket 90-tal om musiken att det nästan kändes som en tripp tillbaka. Från nya EP:n spelades Crossed wires som kändes lovande inför framtiden och förhoppningsvis kan ett nytt album dyka upp snart.

Alexandra Bengtsson
 
     
 
Ace Frehley
Kommun
The Raveonettes
AC4
Damien Jurado
A Mountain of One
Theodor Jensen
Nicolai Dunger
The Tiny
The Bear Quartet
Fler recensioner
 
     
 
 
 
 

Bookmark and Share

 
info@groove.se   Box 112 91, 404 26 Göteborg    Telefon 031-833 855   Ansvarig utgivare: Gary Landström