Till prenumerationssidan Länk till PDF-fil
Annonser

 
     
 
  Introduction
Santa sets sail for Saturn
Santa Records
 

Om man är född 1979 så är man 30 år detta år. Så ligger det till för de flesta av Introductions medlemmar. Men 1979 så var det mesta över för den typ av musik som Introduction ägnar sig åt.

         Vi pratar om progg. Ibland den lite mer avancerade proggen med taktbyten och som en del med förakt skulle kalla symfonirock. Men det är fel när det gäller Introduction. Här finns tack och lov bara ett uns av Yes och Genesis. Istället tänker jag ibland på Gentle Giant och King Crimson, men också en uppsjö av andra band i och utanför genren. Tack och lov inte massa uppvisningar i spelskicklighet eller en sångare som älskar sig själv och förstör för resten av bandet, som är så vanligt i genren.

         Nej, Introduction spretar men på ett bra sätt och med en mängd referenser från det tidiga 70-talet så blir deras musik egen och det finns en tyngd och positivt vemod i framförande och låtmaterial. Speciellt gillar jag när de tonar ner och drar ut och tänjer som i sköna Ballad of the ballet och Time in fairy tale. Music burn in hell är en intensiv avslutning på en platta som jag visserligen skulle vilja ha en lite mer skitig ljudbild på, men som ändå sitter där den ska och som kommer att få en central plats i mitt lyssnande en tid framöver.

Jonas Elgemark
 
     
 
Joel Alme
Molina And Johnson
Roger & The Rockets
First Aid Kit
HIM
Lightspeed Champion
Marie Glad
Fanfarlo
Sweethead
Marionette
Fler recensioner
 
     
 
 
 
 

Bookmark and Share

 
info@groove.se   Box 112 91, 404 26 Göteborg    Telefon 031-833 855   Ansvarig utgivare: Gary Landström