Till prenumerationssidan Länk till PDF-fil
Annonser

 
     
 
  Clare & The Reasons
Arrow
Fargo/Playground
 

Clare & the Reasons låter precis så där Brooklyn-coola som man önskar att fler lyckades göra, och komma undan med. Likt en korsning mellan Regina Spektor uppvuxen i Frankrike och Nina Persson, balanserar bandet på gränsen mellan leklådan och det gravallvarliga. Hela tiden med finstämda melodier i bakgrunden som påminner om varför indiepop kan vara så beroendeframkallande.

Über-coola You got time står ut som ett spännande avbrott i den mestadels drömska ljudbilden. Sällan har väl en ljudslinga varit så enerverande och monoton utan att för den skull göra låten olyssningsbar. Den rytmiska You getting me får hörselgångarna att pulsera i skön takt och visar hur ett samarbete mellan Jenny Wilson och El Perro del Mar skulle kunna se ut. Sist men inte minst: ett band som lyckas göra något nyskapande och vackert av Genesis gamla hit That’s all är per automatik ett band värt att lyssnas lite extra på.

Arrow är definitivt en skiva värd att bekanta sig med. Den kommer omedelbart bli er nära vän och ledsagare under de mörka vinterkvällarna. Tror ni mig inte? Lyssna på inledande All the wine och låt er förföras av simplistisk popmusik när den är som bäst.

Anders Samuelsson
 
     
 
Joel Alme
Molina And Johnson
Roger & The Rockets
First Aid Kit
HIM
Lightspeed Champion
Marie Glad
Fanfarlo
Sweethead
Marionette
Fler recensioner
 
     
 
 
 
 

Bookmark and Share

 
info@groove.se   Box 112 91, 404 26 Göteborg    Telefon 031-833 855   Ansvarig utgivare: Gary Landström