Till prenumerationssidan Länk till PDF-fil
Annonser

 
     
 
  Pontus Lundkvist, m. Fl.
Det grymma svärdet Nr 2
Lystring
 

När samtliga volymer av fanzinet Mina Ögon! Mina Ögon! samlades till en stor volym med samma namn härom året var det min första kontakt med Pontus Lundkvist. Allt var långt ifrån bra men bitvis var det riktigt underhållande. När det nya projektet, Det grymma svärdet, drogs igång var det som jag ser det av ännu större intresse. Mindre av pubertala snuskskisser och större läsvärde av texterna som dessutom var längre än tidigare.
    Ganska lång väntan till det andra numret men så har man inte heller väntat förgäves. Glöm klamrade A4 stencilerade på mammas jobb. Tänk snarare bok med kartonnage och gediget sidantal (exakt hur många vet jag inte, de är inte numrerade och jag har inte räknat).
    Blandad kompott i innehållet där rubriker som På korståg för en intellektuell punkrörelse, Posörer och Staffan Ling har de bättre texterna under sig. Dessutom finns det diverse intervjuer, film-, live-, och musikrecensioner varvat med teckningar och svartvita bilder.
    I huvudsak är jag helt obekant med personerna som omnämns, talas med eller de som skriver men det gör inte så mycket. Det grymma svärdet 2 är väl genomarbetad och resultatet är svårt att lägga ifrån sig.

Roger Bengtsson
 
   
 
Jackie Kajzer, Roger Lotring
Philip Norman
Brian Johnson
Pamela Des Barres
Joe Shooman
Stephen Davis
Lars Winnerbäck
Jake Brown
Örjan Svedberg
Fredrik Strage
Fler recensioner
 
     
 
 
 
 

Bookmark and Share

 
info@groove.se   Box 112 91, 404 26 Göteborg    Telefon 031-833 855   Ansvarig utgivare: Gary Landström