Till prenumerationssidan Länk till PDF-fil
Annonser

 
     
 
  Hawkwind
Out of the shadow
Locomotive/Sound Pollution
 

Jag har aldrig fallit för Hawkwinds spejsiga rock, och några kvällar med Out of the shadow har inte ändrat på det. Men min respekt för bandet har ökat efter det här. Det är ett gäng härliga gubbar, Dave Brock har till och med varit med ända sedan 1969, som kör sitt race och som har sin stadiga publik. De flesta av fansen finns i England, och bandet har gjort hundratals spelningar i sitt hemland.
    En av dem filmades i Newcastle Opera House för sex år sedan, och detta är resultatet: fjorton låtar rak livespelning, schysst filmad och avslutad med bandets största hit någonsin – Silver machine. Det mest intressanta med det är egentligen att den låten endast nådde en tredje plats i England. Och det är ta mig sjutton rättvist – Hawkwind är inte ett band som gör särskilt bra låtar, och därför är inte heller ett DVD-släpp med bara livemusik särskilt upphetsande.
    För övrigt lär Q Magazine ha påstått att titeln på Hawkwinds sång The aubergine that ate Rangoon var en av anledningarna till att punken växte fram.

Torbjörn Hallgren
 
   
 
Calexico
Iron Maiden
Arcade Fire
Emil Jensen
Moonspell
Klaus Schulze & Lisa Gerrard
Manowar
Foo Fighters
Twisted Sister
The Flaming Lips
Fler recensioner
 
     
 
 
 
 

Bookmark and Share

 
info@groove.se   Box 112 91, 404 26 Göteborg    Telefon 031-833 855   Ansvarig utgivare: Gary Landström