Till prenumerationssidan Länk till PDF-fil
Annonser

 
     
 
  Klaus Schulze & Lisa Gerrard
Rheingold
Synthetic Symphony/Border
 

Bakom ett mängd av syntar och elektronisk apparatur sitter en grånad lång tysk i vit linne­kostym. Han sitter i en till synes dyr kontorsstol, typ VD-stolen med hög rygg. Tysken heter Klaus Schulze, tidigare medlem i legendariska Tangerine Dream. Klaus skruvar lite här och där och vackra toner strömmar ur högtalarna. Klaus är en stor Wagner-fantast och Rheingold ett projekt han länge velat göra.
    Historien skulle kunna ha slutat här. En grånad tysk electronicahjälte som gillar opera. Men till höger om honom på scenen står en kvinna med majestätisk hållning, som en drottning. Lisa Gerrard. Tidigare sångerska i Dead Can Dance. Klaus berättar att han alltid velat jobba med Lisa men att det aldrig blivit av.
    Den 18:e juli i somras blev Klaus dröm sann på en proggfestival nånstans i södra Tyskland. Lisa Gerrards röst är utomjordiskt vacker. Att beskriva den som något annat än det vackraste du hört är svårt. Tillsammans med Klaus Schulzes atmosfäriska och elektroniska tolkning av Wagner är detta stor konst och fantastiskt bra.

Per Lundberg GB
 
   
 
Calexico
Iron Maiden
Arcade Fire
Emil Jensen
Moonspell
Manowar
Foo Fighters
Twisted Sister
The Flaming Lips
Hawkwind
Fler recensioner
 
     
 
 
 
 

Bookmark and Share

 
info@groove.se   Box 112 91, 404 26 Göteborg    Telefon 031-833 855   Ansvarig utgivare: Gary Landström