Till prenumerationssidan Länk till PDF-fil
Annonser

 
     
 
  Manowar
Magic circle festival 2008 II
Magic Circle Films/Playground
 

Som man förstår av titeln är detta en upptagning från fjolårets Magic Circle Festival med Manowar i spetsen. Det fanns några andra band som uppträdde – Cassock, Sixth Sense och Holy Hell för att nämna några – men de återges här endast med varsin låt som inte i något fall lämnade något bestående minne.
   Mest är det Manowar och deras fans för hela slanten. En hel del låtar och några The making of-dokumentärer av några av deras album som sprängts in bland de nyare konsertklippen på ett inte helt lyckat sätt. En sak som jag gillar är när The crown and the ring (Lament of the kings) framförs med fullskalig kör, det är mäktigt och låter gåshudsframkallande bra.
    Annars är det som vanligt så mycket Spinal Tap över detta gäng att det inte går att ta på allvar. Tjatet om true metal bla bla bla, den ruttna kvinnosynen som exemplifieras med onödiga bröstexponeringar och textrader som ”Woman be my slave/that’s your reason to live” (ur Pleasure slave). Sen går det inte heller att komma ifrån det faktum att bland de tuffa heavy metal-låtarna finns en hel del högst tveksamma alster av riktigt pinsam kvalitet.

Roger Bengtsson
 
   
 
Calexico
Iron Maiden
Arcade Fire
Emil Jensen
Moonspell
Klaus Schulze & Lisa Gerrard
Foo Fighters
Twisted Sister
The Flaming Lips
Hawkwind
Fler recensioner
 
     
 
 
 
 

Bookmark and Share

 
info@groove.se   Box 112 91, 404 26 Göteborg    Telefon 031-833 855   Ansvarig utgivare: Gary Landström