Till prenumerationssidan Länk till PDF-fil
Annonser

 
     
 
  Emil Jensen
300Emil
Adrian/Border
 

”Du är inte vackrast i världen, världen är vackrast i dig”. Emil Jensen är spoken word-artisten som tagit orden med storm. Genom hela Sverige har han färdats på sin cykel och upplevt klimatförändringar, ruskiga oväder och tvångstankar som hastigt dyker upp. Emil Jensen har släppt tre tidigare skivor, han har varit precis överallt i vårt avlånga land och han trollbinder många av oss. Han vänder och vrider på orden. Han leker fram ord som känns självklara och som stannar kvar inom en. Han är killen som lyckas göra förnedringshumor utan att någon blir upprörd.
    På den här fjärde skivan har han med en bonusskiva. Om sådant du hört förut från honom eller sådant du borde höra här och nu. Långa dikter och funderingar. Som till exempel låten Stressa inte som liknar en meditationslåt med valsång. Men slutar med helt andra medel. Eller den fina låten Så får du mig ändå som handlar om att oavsett vad man har att ge eller inte ge, så är man lika mycket värd som alla andra.
    På DVD:n 300Emil får vi följa honom ut på en trehundra mils lång cykeltur. Med gitarren på ryggen ger han oss en sann saga om hur en liten människa gör allt för att vi ska tro att vi är något. För vi ska veta vår betydande roll i samhället och på jorden i sig.

Lea Pålsson
 
   
 
Calexico
Iron Maiden
Arcade Fire
Moonspell
Klaus Schulze & Lisa Gerrard
Manowar
Foo Fighters
Twisted Sister
The Flaming Lips
Hawkwind
Fler recensioner
 
     
 
 
 
 

Bookmark and Share

 
info@groove.se   Box 112 91, 404 26 Göteborg    Telefon 031-833 855   Ansvarig utgivare: Gary Landström