Till prenumerationssidan Länk till PDF-fil
Annonser

 
     
 
Foto: Siri Areyuna Wilhelmsson   
Alarmrock

Alarmrock från Stockholm har som ett av sina mål att röra runt i Sveriges punkscen. De sätter livespelningarna i centrum och kryddar med slagkraftiga texter, blås och energi.
– Vi försöker uppdatera punkrocken, eller kanske bakdatera den. Dom band som spelar punk just nu har en ganska anal inställning, dom låter ganska exakt likadant. Vi försöker spela punk som den lät en gång i tiden, berättar August Borg, sångare och gitarrist i bandet.
    Sextetten trivs allra bäst på scen, det är främst där deras ”konstnärliga verksamhet” sker. Att repa och spela in skivor gör de främst för att publiken ska få koll på vad det är för band de ska se. August står för texterna men musikskapandet är en gemensam process.
– Det finns en politisk och social tanke med texterna. Men risken att man inte hör texterna är ju ett ständigt problem om man inte spelar Ulf Lundell-rock jävligt långsamt och väser ut texterna. För man hör ju inte riktigt vad jag skriker.
    Efter en spelning fick de höra att de lät som en blandning av Tant Strul och The Clash. En beskrivning de faktiskt blev glada över. Just gamla punkband som The Clash är det som oftast används för att beskriva Alarmrocks sound.
– Och Monster, den referensen har vi ju fått till döddagar, suckar August.
    När de spelade in EP:n 5 skott i pikkan hade de hjälp av två gamla Monstermedlemmar, Gustav Bendt hoppade in med sin sax och Christoffer Roth var tekniker. Då Alarmrock dessutom spelar explosionsartad punkrock med blås så kan man förstå att parallellen dras.
    Sommaren ska fyllas med spelningar men i höst ska de tillbaka till studion för att spela in en fullängdare. Redan nu har de ett gäng nya låtar vilket kan behövas eftersom deras låtar är så korta.
– Vi måste ju spela in sjukt många för att det ska bli en fullängdsskiva.

Lisa Andersson
 
     
 
Fuck Buttons – Provokatörerna
Dälek – att andas musik
Nile – tar historien till hjälp
Pascal – En orkan av kärlek och hat
Mathias Skeppstedt listar 2009
Fler artiklar
 
     
 
Up North – anglofil gitarrindie
Tildeh Hjelm – känslotyngd med sikte på ryggmärgen
This Is Head – mellan malande rock och varm dansmusik
Riddarna – lekfull rock n roll
MOA, full utlevelse
Skilla, tilltalande smältdegel
Mer blågult guld
 
     
 
 
 
 

Bookmark and Share

 
info@groove.se   Box 112 91, 404 26 Göteborg    Telefon 031-833 855   Ansvarig utgivare: Gary Landström