Till prenumerationssidan Länk till PDF-fil
Annonser

 
     
 
Foto: Louise Olsson   
Salem växer med musiken
Han har rakat av sig håret och kapat sitt namn på mitten. Salem al Fakir släpper nu sitt andra album. Lite vuxnare och lite lugnare.

Salem har synts i alla tidningar och hörts på P3 oräkneliga gånger, nu släpper hans sitt andra album.
    – Det känns bra, men med en smula skräckblandad förtjusning. Jag trodde inte att det skulle vara så jobbigt att se sig själv i alla tidningar, jag hade glömt bort lite hur det var förra gången, förklarar han när vi träffas på Bengans skivbutik i Göteborg. Det är dags för skivsignering och Salem är förväntansfull.
Du har bytt stil en del sedan vi såg dig sist, vad beror det på?
    – Egentligen handlar allt om att jag bara ville byta frisyr från början. Jag behövde lite förändring. Sen det med att jag är lite lugnare än förut beror nog mest på att jag har blivit äldre. På första skivan var ganska många av låtarna gamla, nu är alla nya och det är nog därför alla upplever en sådan stor skillnad.
Hur kommer det sig att du har kapat ditt namn?
    – Vi märkte när första skivan släpptes att folk i utlandet, speciellt engelsmän, hade svårt att uttala mitt efternamn, därför bestämde jag mig för att nu till andra skivan bara kalla mig Salem.
Satsar du på en utlandskarriär?
    – Det är klart att man vill lyckas i utlandet. Det är inte det vi koncentrerar oss mest på just nu men det finns en EP som snurrar lite runt om i världen, men jag ser det med som ett sidoprojekt.
Handlar alla låtar på skivan om dig?
    – Alla låtar handlar inte om mig utan om saker jag observerat, jag bestämmer mig aldrig för att nu ska jag skriva en låt utan det kommer när man minst anar det.
    Det råder inget tvivel om att Salem kommer att bli minst lika populär som förra gången. Inne på Bengans i Göteborg var kön lång för att få sin skiva signerad och Salem tog emot de nervösa fansen med glädje.

Louise Olsson
 
     
 
Fuck Buttons – Provokatörerna
Dälek – att andas musik
Nile – tar historien till hjälp
Pascal – En orkan av kärlek och hat
Mathias Skeppstedt listar 2009
Fler artiklar
 
     
 
Up North – anglofil gitarrindie
Tildeh Hjelm – känslotyngd med sikte på ryggmärgen
This Is Head – mellan malande rock och varm dansmusik
Riddarna – lekfull rock n roll
MOA, full utlevelse
Skilla, tilltalande smältdegel
Mer blågult guld
 
     
 
 
 
 

Bookmark and Share

 
info@groove.se   Box 112 91, 404 26 Göteborg    Telefon 031-833 855   Ansvarig utgivare: Gary Landström